Planlægning, og omplanlægning

Da jeg sejlede som barn hørte jeg nogen gange om andre sejlere der var ”blæst inde” i kortere eller længere tid. Vi var aldrig blæst inde så jeg vidste ikke helt hvad det betød, men forestillede mig at ligge i en havn hvor meget stærk vind gjorde det umuligt at komme ud af havnehullet. Det virkede ret uhyggeligt og jeg var glad for at vi ikke havde oplevet det.

Med min voksen-logik kan jeg godt regne ud at vi sikkert nogen gange ikke sejlede ud fordi vejret var for træls at sejle i, men vi kaldte det aldrig at være blæst inde.

redningskrans

I dag ligger vi i Byxelkrok i det nordlige Öland. Det blæser ret kraftigt fra nord. Ikke så meget at man ikke kunne sejle i det hvis man ville/skulle, det ville bare ikke blive ret behageligt når man skal cirka stik nord. Er vi så blæst inde eller laver vi bare agil om-planlægning ?  Jeg er ligeglad hvad andre kalder det og vi kalder det egentlig ikke noget selv, men sagen er at når man ikke absolut skal nogen steder hen på et bestemt tidspunkt, så kan man vel lige så godt nyde det.

Sådan så der ud tisrdag aften i Byxelkrok havn. Sinus ligger helt inde i hjørnet. Sidst på aftenen kom Gorlandsfærgen forbi ude på sundet og dens dønninger kastede Sinus rundt og op mod betonmolen, så vi skiftede plads i havnen da vi vidste at der næste dag ville komme vind og vi havde ikke lyst til at smadre båd eller udstyr på det.

Sådan så der ud tirsdag aften i Byxelkrok havn. Sinus ligger helt inde i hjørnet. Sidst på aftenen kom Gotlandsfærgen forbi ude på sundet og dens dønninger kastede Sinus rundt og op mod betonmolen, så vi skiftede plads i havnen da vi vidste at der næste dag ville komme vind og vi havde ikke lyst til at smadre båd eller udstyr på det.

Vi har haft nogle helt fantastiske sommerdage her i slut maj, så at der nu kommer et lavtryk indover er absolut ikke overraskende. Der har ikke været så meget vind, så vi har ikke sejlet så langt, men til gengæld har sejladserne været helt utroligt hyggelige og rare og vi har nydt det i fulde drag. Børnene har både ’fisket’ oppe i cockpittet og været med til sejladserne, men også leget med deres legetøj i forkøjen og taget dejlige lure både med og uden en forælder.

Krabbefiskestænger med et blink og en klemme giver mange timers fiskeri.

Krabbefiskestænger med et blink og en klemme giver mange timers fiskeri.

Vi ville gerne have været til Gotland, men de næste mange dage vil blæsevejret være koncentreret omkring netop Gotland, så vi trækker ind under fastlands-kysten hvor vinden nok er lidt mildere (i hvert fald ifølge vejrudsigten) og hvor der ikke er langt mellem havnene så vi kan skifte mening og gå ind hvis vi ikke gider en lang sejlads.

Det er uden for sæsonen i Sverige. Da vi ankom til Byxelkro var vi den eneste sejlbåd. Vi blev iøvrigt ved med at være den mindste.

Det er uden for sæsonen i Sverige. Da vi ankom til Byxelkro var vi den eneste sejlbåd. Vi blev iøvrigt ved med at være den mindste.

Siden Karlskrona, hvor jeg skrev sidst, har vi besøgt Bergkvara, Kalmar og Sandvik. Udsejlingen fra Kalmar gennem det skærgårds-agtige område og siden udsigten fra havnen i Bergkvara til klippeøer og fyrtårn har givet en forsmag på det skønne Sverige som vi allerede er meget glade for. Men vi vil stadig meget gerne længere nord på. Nu har vi også købt søkort helt til Haparanda, så det er bare afsted.

Vi høres ved !

Vi høres ved !

Comments are closed.