Atlanteren – del 2

Vi kom afsted fra New York d. 3. juni.

Vejrmeldingen så god ud, måske ville vi få lidt for lidt vind indimellem, men overordnet set så det ret fint ud.

2000 sømil skulle sejles til Azorerne, og vi havde (lidt pessimistisk) sat 3 uger af til det.

De første 2 dage havde vi ikke meget vind, dog nok til at sejle, men det gik ret langsomt. Så kom der heldigvis et lavtryk forbi med en god hård nordenvind. Vi faldt lidt af for at få lidt mere behagelig sejlads og da vi denne gang havde mulighed for at hente vejr-filer (for de interesserede bruger vi grib-filer og et program der hedder zygrib – læs evt mere her zygrib.org eller grib.us) og vi kunne se at det ville drive forbi os inden for 2 dages tid. Men vi sejlede rigtig hurtigt, så vi fulgte godt med det og endte med at nyde godt af det i 4 døgn.

I starten af turen var det rigtig rigtig koldt. Selv med alt vores nyindkøbte varme tøj var det alt for koldt at sidde stille især på nattevagterne og vi reddede os begge en lille forkølelse. Men efter 4-5 dage ramte vi golf-strømmen igen og vejret blev til at holde ud.

Efter lavtrykket kom der en periode med absolut ingen vind og vi lå åbenbart i bølge-læ af New Foundland så vandet var helt roligt og vi lå et halvt døgns tid uden sejl oppe og nød solens stråler, tog et bad og ryddede lidt op efter at være blevet kastet rundt i 4 dage, lavede lidt mere avanceret mad end 1 dåse i 1 gryde.

Så kom der vind igen – fra Nord – men vi kunne se at hvis vejret gjorde som det sagde ville der komme sydlig vind senere, så vi gik igen lidt for langt mod syd. Det viste sig at være en god idé da lavtrykkene lå nord for os så vi fik den gode sydvestlige vind i bunden af lavtrykkene og ikke den nordøstlige længere nordpå.

4 lavtryk nåede forbi os på turen, men de sidste 2 lå vi godt placeret i så vi havde nogle rigtig gode sejldage og det blev mere og mere realistisk at vi ville nå frem efter blot 16 dages sejlads, og om morgenen d. 19. juni kunne vi se Flores !

Det var skønt at sætte foden på land igen, men det var også en rigtig god sejltur.

I får blot et billede af en af solopgangene, vi fik ikke taget så mange billeder, det var også mest bølger og vand hele tiden !

I får blot et billede af en af solopgangene, vi fik ikke taget så mange billeder, det var også mest bølger og vand hele tiden !

Comments are closed.