(What a nice) Surprise !!

Jeg er ikke helt afslappet omkring at krydse de store skibes sejlruter. I lang tid kan man ikke se om de der 300 m lange containerskibe vil komme foran eller bagved os. For de meste kommer de altid foran for de sejler 3-5 gange hurtigere end vi gør, men det var nu alligevel spændende at krydse ind- og udsejlingen ved Hoek van Holland som fører ind til Rotterdam (som vist er en af Europas største havne for container- og andre fragtskibe). Der var en del trafik og bedst som der lige var fri bane kom der nogle flere ud fra havnen. Men vi kom sikkert bagved og foran en del (ret store) skibe og jeg kunne ånde lettet op – det var en slags test for vi skal krydse flere store trafik separerings zoner på turen.

Men senere på dagen – i en ordentlig blæser, gode store bølger og 3-4 knob tværsgående strøm på vej ind i Zeebrügge havn – hvor vi ellers synes at have styr på alle de fragtskibe der skal forbi og ind og ud af havnen, er der en færge (som vi lige mente vi kunne smyge os foran) som på sin egen måde siger ”mon ikke I lige skal flytte jer lidt?”. Til dem der ikke ved det kan jeg fortælle at den sætning lyder fuldstændig som et overdimensioneret horn på færgesprog.

Så vi flyttede os lidt til siden og kunne lige være der for et fragtskib der var på vej ud af havnen, så ‘La Surprise’ kunne smutte forbi.

La Surprise sejler (tæt) forbi.....

La Surprise sejler (tæt) forbi.....

One Response to “(What a nice) Surprise !!”

 1. Bjørn Andersen Says:

  Hej Sinus besætning
  I skriver spændende, mærkeligt at læse om nogle af de ting jeg selv oplevede med “Chili”
  Et lille tips til jer:
  Ved Hoek van Holland og andre svære steder som Dover. Der skal i kalde på VHF til en trafik kontrol. VHF kanal no. står i Den store havnelos.
  Man bliver så ledt igennem af trafikkontrol. (det er dejligt nemt)
  Nogle steder giver de bøder hvis man ikke kalder op.
  Ser frem til a læse jeres beretninger fra den vidre færd.
  Mange sejlhilsner Bjørn “Chili”